Intrebari frecvente

Panouri termice Econo-Heat & Amaze Heater - Intrebari Frecvente

 

Descriere


Ce fel de incalzitor este panoul termic Econo-Heat Amaze Heater?

Este un incalzitor electric conceput exclusiv pentru a fi montat pe perete.

 

Din ce este confectionat?

Este fabricat din fibra de ciment.

 

Cum functioneaza?

Folosind tehnologia convectiei naturale, caldura este generata in spatele panoului, in spatiul dintre panou si perete, ceea ce duce la formarea unui curent ascendent de caldura, orientat circular pe suprafata incaperii. Aceasta forma de incalzire este foarte economica, eficienta si sigura.

 

Ce dimensiuni are?

Panoul termic AMAZE HEATER este disponibil in varianta de 420 Watt cu urmatoarele dimeniuni: 600x600x10 mm.

 

Produce zgomot?

NU produce zgomot.

 

Poate fi vopsit?

DA! Poate fi vopsit dupa bunul plac cu vopsea lavabila sau alte vopseluri care nu contin ulei. Este recomandat sa nu fie folosit 24 de ore dupa vopsire.

 

Panoul are termostat?

Panoul nu este prevazut cu termostat, insa cei care doresc sa foloseasca termostat, pot utiliza unul standard, ce poate fi gasit in orice magazin de produse electrice.

Panoul AMAZE SMART este prevăzut cu Temporizator ce poate fi programat cu ajutorul Smart App.

 

Utilizare


Cat de economic este?

Utilizatorii panoului termic AMAZE SMART considera acest produs ca fiind cel mai economic incalzitor electric de pe piata internationala. Consumul fiind foarte mic – 420 Watt/h .

De ce este atat de eficient?

Folosind tehnologia convectiei naturale, caldura este generata in spatele panoului, in spatiul dintre panou si perete, ceea ce duce la formarea unui curent ascendent de caldura, orientat circular pe suprafata incaperii. Datorita acestui fenomen de convectie 90% din caldura vine din spatele panoului termic iar 10% este radiata de suprafata frontala a acestuia. Aceste 2 forme de emitere a caldurii fac din panoul termic ECONO-HEAT AMAZE SMARTcea mai eficienta si economica sursa de incalzire, in comparatie cu un incalzitor static (calorifer, radiator, resou).

În plus, varianta AMAZE DUAL SMART generează dublă convecție ca urmare a faptului că este prevăzut cu Heat-Guard, devenind astfel cel mai sigur panou termic din lume.

Ce suprafata incalzeste?

Marimea si numarul panourilor termice de instalat intr-o camera depind de mai multi factori (izolatie, amplasare, pereti exteriori, pardoseala etc.). Recomandam insa urmatoarele: - Pentru zone cu ierni normale: 1x420 Watt la o suprafata de aproximativ 12m² - Pentru zone cu ierni deosebit de reci: 1x420 Watt la o suprafata de 9 m²

 

Ce se intampla daca peretele nu este izolat?

Nu instalati panoul pe un perete exterior neizolat. La baza fiind convectia, peretele din spatele panoului devine cald. Daca este un perete exterior neizolat, se va pierde o mare parte din caldura.

 

Cat timp va dura pana se va incalzi camera?

Va dura aproximativ 15 minute pana ce panoul termic va atinge temperatura maxima. Timpul necesar pentru incalzirea camerei depinde de temperatura existenta in camera. Camera devine calda in 30-60 minute in situatia in care temperatura nu este foarte scazuta, si poate dura cateva ore daca este o camera foarte rece.

 

Este eficient sa folosesc panoul termic AMAZE SMART daca am centrala termica?

DA! Panoul termic Econo-Heat AMAZE SMART poate fi folosit , chiar daca detineti centrala termica. Acest lucru va va ajuta sa reduceti costurile de incalzire. Folosind panoul termic AMAZE SMART la inceputul si la sfarsitul iernii, puteti avea caldura in mod eficient si economic, folosind astfel centrala termica o perioada mai scurta de timp.

 

Cat de sigur este pentru copii si animale de companie?

Suprafata radianta a panoul termic AMAZE SMART genereaza o temperatura relativ scazuta (aproximativ 75°C - 90°C, functie de temperatura mediului ambiant). Pentru ca nu este confectionat din metal nu prezinta nici un risc la atingere, deci nici un pericol pentru copii. Totusi, contactul indelungat cu panoul poate cauza mici leziuni. Panoul AMAZE DUAL SMART este cel mai sigur panou termic datorită faptului că este prevăzut cu Heat-Guard, temperatura suprafeței expuse ajungand astfel la maxim 35 grade C.

 

Cum este panoul termic ECONO-HEAT și AMAZE SMART in comparatie cu alte incalzitoare electrice?

Nu suntem consultanti si nu suntem experti in alte forme de incalzire. Am furnizat in acest website consumul de energie al panoului. Insa, data fiind convectia naturala creata de panoul termic ECONO-HEAT si AMAZE SMART, se pare ca rezultatul obtinut este mult mai bun decat al oricarui incalzitor, atata timp cat folositi panoul corect , functie de marimea camerei, si atata timp cat il mentineti in functiune o perioada corespunzatoare de timp.

Instalare


Am nevoie de un electrician pentru instalare?

NU! Ne asteptam ca orice persoana care stie sa manuiasca o masina de gaurit si o surubelnita sa poata instala panoul fara nici un ajutor. Apoi trebuie doar introdus in priza. Pentru detalii va rog cititi  Instructiunile de instalare.

 

Cum il instalez?

Fiecare panou se livreaza cu un kit de instalare si cu instructiuni usor de urmarit. Va rugam NU folositi o surubelnita electrica! Insurubarea prea rapida poate produce deteriorarea ancorelor.

 

Pe ce perete il pot instala?

Pe peretele pe care convectia naturala va functiona cel mai bine. NU instalati Panoul termic AMAZE SMART pe un perete exterior neizolat. NU il instalati sub o fereastra. Caldura poate fi pierduta in spatele perdelelor/jaluzelelor. Orice alt perete este de asteptat sa fie corespunzator.

 

Panoul trebuie sa fie fixat pe perete?

DA! Este necesar un spatiu de 18-20 mm intre panou si perete pentru o foarte buna distributie a caldurii prin convectia naturala. Pentru a evita găurirea peretelui folosiți Stativul Ezymount.

 

Cat de cald devine peretele din spatele panoului?

Temperatura maxima este de aproximativ 50oC. Aceasta temperatura este acceptabila pentru toate materialele de constructie cunoscute.

 

Unde este atasat cordonul de alimentare?

Cordonul de alimentare are o lungime de 1,5 m si este atasat in spatele panoului , in partea de jos, in coltul drept.

 

Pot scurta cordonul de alimentare?

DA. Ca sa obtineti un aspect estetic si ingrijit , excesul de cablu poate fi scurtat prin taiere, indepartand stekerul, si atasand unul nou ce poate fi cumparat din orice magazin de produse electrice.

 

Pot roti panelul in asa fel incat cordonul sa fie jos in partea stanga?

DA. Intrerupatorul va fi astfel orientat orizontal, iar logo-ul  va fi orientat vertical.

 

Cand am pus pentru prima data panoul termic in functiune a emanat un miros. Este normal?

DA. Multe incalzitoare emana un miros la prima punere in functiune. Aceasta dureaza in mod normal o zi sau doua. Mirosul nu este toxic, asa ca nu trebuie sa va alarmati. Daca mirosul vi se pare neplacut, va recomandam sa lasati panoul termic in functiune cateva ore inainte de a ocupa camera.

 

Daca am plinta groasa din gresie cum montez panoul?

In situatia in care aveti o plinta inalta si/sau groasa din gresie, va recomandam sa montati panoul la 15-20 cm deasupra plintei, deoarece grosimea plintei poate diminua eficienta panoului.

 

Pot sa montez panoul sub geam sau pe peretele care are directa legatura cu exteriorul?

Panoul nu se monteaza in aceste zone deoarece:

- Sub geam – aerul cald emanat de panou se va raci imediat in momentul in care intra in contact direct cu aerul rece de la fereastra.

- Pe peretele exterior - fiind cel mai rece parete acesta va absorbi cea mai mare parte din caldura produsa de panou.